Landets bedste håndboldherrer samlet i Nuuk

I denne weekend er de herboende landsholdskandidater til træningssamling i hovedstaden. Det er landstræner Niels Møllers første samling, siden hans tropper kiksede i kvalifikationen til VM under de Panamerikanske mesterskaber.
Skrevet af Peter Troelsen
12. januar 2013 10:23

Der er dømt eksamen for deltagerne i træningssamlingen for håndboldherrerne. I weekenden har man muligheden for at vise Niels Møller, at man er værd at samle på med henblik på de spændende kampe, der venter holdet i 2013.

-Jeg ved faktisk ikke, hvor mange af spillerne er rent formmæssigt. Der trænes meget mindre i Grønland end der trænes i Danmark, og det er ikke mange kampe, de får spillet for deres klubhold. Derfor kan formen fint være i top, og det vil vi så bruge weekenden til at finde ud af, fortæller Niels Møller til knr.gl.

Det danske U-21 landshold har lagt de sidste forberedelser inden VM-deltagelsen i Grønland, og spiller mod Grønlands A-landshold. Store udfordringer for Niels Møller og hans assistent Kristian Kristiansen. Det danske U-21 landshold er i den absolutte verdenselite, så landsholdet får hænderne fulde.

-Det bliver en enorm stor udfordring for os, men jeg kan ikke forestille mig andet, end at det må være en motivationsfaktor for spillerne. Både dem vi har samlet her i Nuuk, og dem der møder til træningssamling i Danmark senere på måneden. Vi bliver udfordret, men det kan kun skærpe formen frem for for-kvalifikationen til de Panamerikanske mesterskaber senere på året, fastslår landstrænerduoen.

Hvis økonomien kommer i hus, så afholdes kvalifikationen i Nuuk i oktober måned. I så fald bliver der travlhed i Grønlands Håndboldforbund. Der skal planlægges, forhandles og arbejdes igennem for at få alt på plads i den sammenhæng.

-Vi har gået med planerne længe uden at melde dem ud, og der er fuld opbakning til at afholde kampene i Grønland. Både på internationalt plan og hos Det Panamerikanske Håndboldforbund. Det vil være enormt stort for både forbundet og hele landet. Der vil komme rigtigt mange mennesker til Grønland, og ud over gode chancer for at kvalificere os videre, så vil det være en helt unik reklame for Grønland, forklarer Elise Bruun fra GHF, der har været med i planlægningen, som startede lige efter sidste års Panamerikanske mesterskaber.