Lars Løkke Rasmussen - Lad Færøerne deltage under eget flag ved OL

Færøerne får nu opbakning fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, i sine bestræbelser på at blive anerkendt som olympisk nation, med ret til at stille op ved OL under eget flag. Det fortæller Færøernes Idrætsforbund - Ítróttasamband Føroya - i en pressemeddelelse torsdag.
Færingen Pál Joensen stillede i 2016 op ved OL for Danmark. I 2020 kan han måske stille op under færøsk flag
Skrevet af Karsten Sommer
21. juli 2018 15:41

Som det er i dag, deltager Færøerne i De Olympiske Lege under dansk flag, men det vil Færøerne godt have lavet om på, og den tanke støtter altså Lars Løkke Rasmussen nu.

- Som Statsminister i Danmark vil jeg udtrykke min regerings fulde støtte til at Færøerne optages som fuldgyldigt medlem af Den Internationale Olympiske Komité, skriver Lars Løkke Rasmussen, der påpeger at selv om Færøerne officielt er en del af det danske rige, har øerne en udstrakt form for selvstyre, der også omfatter idrætsanliggender.

Ønsket om at Færøerne optages i den olympiske familie, understøttes af at øerne allerede siden 1984 har været fuldgyldigt medlem af de Paralympiske Lege, hvor færøske idrætsudøvere hidtil har vundet 13 medaljer og sat 11 verdensrekorder inden for handicapidræt. Og det er sket under færøsk flag.

Formanden for Færøernes Idrætsforbund, Jon Hestoy, hilser Lars Løkke Rasmussens opbakning velkommen, og påpeger at Færøerne indenfor en række andre idrætsgrene som fodbold, håndbold og badminton, allerede er godkendt som selvstændigt medlem i de respektive internationale forbund.

Lars Løkke Rasmussens opfordring bakkes yderligere op af både Danmarks, Norges og Islands olympiske komiteer.

Grønland er indtil videre ikke medlem af Den Internationale Olympiske Komité, og skal derfor fortsat stille op under dansk flag ved OL.