Lørdag er Foreningernes Dag i Nuuk

Mere end 20 foreninger fra Kommuneqarfik Sermersooq deltager, når der lørdag d. 24. november mellem 13.00 og 17.00 afholdes Foreningernes Dag i Godthåbhallen. Der bydes på masser af informationer om byens foreninger, underholdning i form af sang og musik, salg af forskellige ting og ikke mindst kåring af årets forening.
Skrevet af Peter Troelsen
22. november 2012 13:15

Det er stort set alle former for foreninger, man kan møde i Godthåbhallen på lørdag, sportsklubber, ældreforeningen og husflid er blot enkelte af de muligheder, der er for at få en aktiv fritid i en af Nuuks mange foreninger.

-Med dette initiativ har vi givet byens foreninger en glimrende mulighed for at få lavet lidt reklame for sig selv, og for borgerne i byen er det en enestående mulighed for at få præsenteret mange forskellige fritidsaktiviteter under et tag. Desuden kan byens foreninger på sådan en dag få udvekslet erfaringen og byttet gode ideer, fortæller foreningskonsulent Mansi Mikael Rasmussen fra Kommuneqarfik Sermersooq til knr.gl.

Højdepunktet på dagen vil være udnævnelsen af Årets Forening i Kommuneqarfik Sermersooq. Det foregår ved, at kommunens foreninger får mulighed for at nominere en af de andre foreninger til den store hæder. I den sidste ende er det kommunens folk, der bestemmer, hvem der vinder prisen.

-Det har været lidt trægt med nomineringer i år, men jeg tilskriver det, at foreningerne ikke har så stort et kendskab til hinandens arbejde. Det er også et parameter, hvor aktive foreningerne har været med arrangementer og den slags. Når vi evaluerer det hele, vil vi også bestræbe os på at få lavet noget materiale, der kan sikre ledere og bestyrelsesmedlemmer til kommunens foreninger. Det kniber lidt med at få rekrutteret den slags, og det vil vi som kommune gerne gøre en indsats for, siger Mansi Mikael Rasmussen.