Lønstigninger på 8 procent til privatansatte SIK’ere

Privatansatte SIK’ere får lønstigninger på cirka 8 procent i løbet af de næste 3 år, hvis der bliver stemt ja til aftalen om overenskomsten imellem fagforbundet SIK og Grønlands Arbejdsgiverforening.
28. marts 2010 13:39

Lønstigningerne er udformet som en slags ramme og skal fordeles i forhold til den enkelte medarbejders anciennitet. Det betyder, at jo længere tid du har været ansat, des større lønstigning har du udsigt til.

De cirka 8 procents lønstigninger gælder faglærte og ufaglærte SIK’ere på det private område.

For at vise det kan betale sig at tage en uddannelse, er der også blevet plads til ekstra lønstigninger for lærlinge. Og på pensionsområdet er der kommet en stigning på 1 procent.

- Det var, hvad vi kunne blive enige om, siger SIK's formand Jess G. Berthelsen:

- Og jeg synes også, at de beløb er acceptable. Derfor har jeg skrevet under på aftalen og anbefaler SIK’s hovedbestyrelse at stemme ja.

I foråret 2009 fik de offentligt ansatte SIK’ere forbedringer på 10,13 procent over en 3-årig periode, skriver Sermitsiaq. Jess G. Berthelsen erkender, at forbundets privatansatte kommer til at halte bagefter de medlemmer, der ansat hos Selvstyret:

- Det er jeg selvfølgelig også meget ked af. Og det kan heller ikke blive ved. Så jeg håber på, at vi på en eller anden måde får indhentet efterslæbet i forhold til overenskomsterne på det offentlige område senere, siger SIK’s formand.

Jess G. Berthelsen understreger, at han er tilfreds med aftalen:

- Ellers havde jeg jo ikke skrevet under på den.

Grønlands Arbejdsgiverforening er desuden gået med til at drøfte betaling af uddannelsen af tillidsrepræsentanter. Det har længe været et ønske fra SIK's side.

De nye overenskomster træder i kraft den 1. april. Aftalen er nu sendt til afstemning hos SIK's hovedbestyrelse og derefter skal lokalafdelingerne også stemme om den.