Lønnen bliver ikke et stort problem

I næste uge skal Inatsisartut diskutere det store mineprojekt som London Mining har ansøgt om tilladelse til at lave i Isukasia. Der har været megen snak om løn og arbejdsforhold til de arbejdere, som skal arbejde med opførelsen af minen, og senere være miniarbejdere ved projektet.
Skrevet af Peter Troelsen
12. oktober 2012 12:18

Der har været brugt ord som social dumpning, løntrykkere og andre mindre pæne gloser fra ordbogen. Også landets politikere har markeret sig med meninger, og senest var der en god diskussion, da emnet var på dagsordenen i Inatsisartut i sidste uge.

-Jeg er meget overbevist om at vores forestillinger matcher de krav, som man her i landet har til aflønning af de medarbejdere, der skal arbejde i minen i Isukasia. Vi mener vi kan møde de eksisterende krav, hvis vores forestillinger holder. Mineområdet er verden over langt fra et lavtlønsområde, da vi stiller store krav til vores medarbejdere. I den sidste ende er det hele afhængigt af to faktorer produktivitet og løn. Hvis de to ting matcher, så vil projektet blive fordelagtigt for både ejere og ansatte, og i den sidste ende bliver det også en stor fordel for landet, fortæller direktøren for London Mining Xiaogang Hu.

Storskalaprojektet i Godthåbsfjorden kan være med til at flytte Grønland ind på verdensscenen. Det ved de grønlandske politikere også godt, og der har fra London Minings side været tilfredshed med de forhandlinger der har været parterne imellem indtil nu.

-Vi kan i fællesskab sørge for at Grønland kommer endnu mere på verdenskortet, og jeg håber meget at London Mining kan være med til at styrke Grønland, både indadtil og ud mod omverdenen. Vi ser frem til at få vores projekt i gang, men tiden er også en vigtig faktor i den forbindelse. Vi kan ikke blive ved med at holde vores investorer hen i uvished. Hvis ikke deres penge kan yngle her, så finder de andre steder at investere dem, siger Xiaogang Hu til KNR.