Lufthavne: Løkke er bekymret for kinesiske entreprenører

Den danske regering ønsker at have medindflydelse på, hvem der skal være med til at bygge de tre kommende lufthavne her i landet.
Foto © : Martine Lind Krebs/Det Grønlandske Hus i København
25. maj 2018 08:14

Det påpeger statsminister Lars Løkke Rasmussen i et interview til Politiken.

- Investeringer i lufthavnsprojekter i den størrelsesorden, der arbejdes med, rejser naturligvis nogle spørgsmål og kan - afhængigt af finansiering og valg af eksterne samarbejdspartnere - have udenrigspolitiske perspektiver, som regeringen vil drøfte med Landsstyret, siger Lars Løkke Rasmussen.

LÆS OGSÅ Ingen økonomisk forskel mellem nye og gamle lufthavne

Ifølge kommentatorer og flere andre danske politikere, bl. a. udenrigsordfører fra Dansk Folkeparti, Søren Espersen, er det det statsejede, kinesiske selskab China Communications Construction Company, CCCC, som Løkke henviser til i sin udtalelse.

LÆS OGSÅ Dansk regering vil drøfte lufthavne med Naalakkersuisut

- Hørt med mine ører siger Løkke, at det går ikke med en stor kinesisk investering. Ellers er der ingen grund til at tale om udenrigs-og sikkerhedspolitiske konsekvenser, siger han.

Statsministeren understreger, at han ser Danmark som en medspiller for Grønland og landets økonomiske udvikling, og at han ser frem til at drøfte sagen med Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, på sommerens rigsmøde på Færøerne.