Læring gennem leg

I fredag lanceredes et nyt spil, der skal hjælpe folkeskolens elever på 5. og 6. klassetrin med at få styr på sikkerheden til søs. Spillet, der er sendt til alle landets folkeskoler, er lavet i tre udgaver, en grønlandsk, en engelsk og en dansk version. På den måde vil det også være en god og kærkommen lejlighed til at få leget sproget ind i landets skoleelever. Navnet på det nye spil er ”Jagten”.
Skrevet af Peter Troelsen
22. oktober 2012 13:54

Lanceringen foregik i kulturhuset Katuaq i Nuuk, og spillets ide er at deltagerne skal sejle fra jagtplads til jagtplads for at nedlægge byttet. På rejserne venter der mange farefulde situationer, som deltagerne skal klare for at komme i mål. Det var naalakkersuisoq Jens B. Frederiksen, der talte ved arrangementet.

-Tidligere sikkerhed-til-søs-tiltag har været rettet mod den voksne del af befolkningen. Spillet er derfor nyskabende, da det henvender sig i børnehøjde til fremtidens sejlere. Gennem spillet lærer børnene, at sikkerhedsudstyr øger chancen for et godt udfald i tilfælde af ulykker. Det handler om at få opbygget de gode vaner fra starten af, fastslår Jens B. Frederiksen.

For at få spillet så livagtigt som overhovedet muligt ligner spillepladen de fjorde, som eleverne kender fra deres hverdag. På den måde sikres det, at eleverne får lettere ved at relatere til spillet, og derved højnes chancen for, at spillet bliver en succes. Som alt andet i folkeskolen kræver det dog også, at lærerne tager godt imod det. Det er KNI, Royal Arctic Line og Shell der har sponsoreret spillet.

-Det er meget meget vigtigt at få øget kendskabet til sikkerheden til søs, og det er en af hovedårsagerne til, at vi har fundet projektet værd at støtte. En anden er, at vi af den vej håber at få gjort skolebørnene interesseret i en maritim uddannelse. Derfor har vi været med i projektet lige fra starten, og vi ser med stor tilfredshed på det professionelle resultat, der er kommet ud af arbejdet, fortæller kommunikationschef Jakob Strøm fra Royal Arctic Line til knr.gl.

Også for Shell, der også har været blandt sponsorerne til ”Jagten” er det sikkerheden, der har fået det store olieselskab til at støtte op om spillet.

-For Shell har sikkerheden altid første prioritet. Rundt om i verden er sikkerhed i trafikken et af vores fokusområder, så da vi blev præsenteret for ideen om brætspillet ”Jagten”, kunne vi slet ikke lade være med at blive imponerede. Det er rigtig sjov ide, der på en fin og lærerig måde understreger, hvordan man kan færdes mere sikkert til søs, forklarer Trine Jensen fra Shell.