Lærerstuderende: Står vi uden job til sommer?

Studerende i Ilinniarfissuaq I Nuuk demonstrerede i dag. De samledes i bymidten, hvor de opfordrede alle om at deltage i demonstrationen. Demonstrationen er protest mod uenigheden mellem Naalakkersuisut og lærernes fagforening i Grønland IMAK.
Skrevet af Mads Pedersen
01. marts 2012 12:05

Lærerstuderende på Grønlandsseminarium er utrygge ved lærerblokaden, der blev indledt i dag. De risikerer nemlig at stå uden arbejde, hvis blokaden ikke bliver ophævet snart. Demonstrationen i dag blev også brugt til at kommentere den aktuelle situation mellem lærernes organisation IMAK og Selvstyret.

Lærerstuderende er blandt andet utilfreds med Naalakkersuisuts krav om, at lærerne skal bruge mere tid på undervisning.

Forældre er nødt til, at interessere sig mere om deres børns skolegang hvis eleverne skal få mere ud af undervisningen. Flere undervisningstimer er derfor ikke nødvendigvis en god løsning for, at opnå gode resultater, mener studerende i læreuddannelsen.

- Folkeskolen skal ikke være mor for eleverne, det ansvar som Naalakkersuisut vil overdrage til lærerne er ikke acceptabel, siger Regina Lundblad, der bliver færdiguddannet til sommer, til KNR.gl.

Regina Lundblad har under sin praktik i folkeskolen oplevet, at alt for få forældre er interesseret i deres børns skolegang.

- Da jeg var på praktik lagde jeg mærke til, at når der er cirka 20 elever, så er cirka fem forældre der interesserer sig for skolen, og er i kontakt med lærerne, fortæller Regina Lundblad til KNR.gl.

Man håber, at demonstrationen vil resultere i, at Naalakkersuisut bliver mere opmærksomme på lærernes og de studerendes holdninger omkring sagen. Lærerstuderende, der bliver færdiguddannet til sommer vil også gerne vide om de kan få arbejde når de bliver færdige.

- Når vi får vores uddannelsesbeviser til sommer, vil vi selvfølgelig gerne bruge dem. Vi vil gerne komme videre og forsørge os selv, siger Ulla Huch, der også for sit bevis til sommer, til KNR.gl.