Lær engelsk kvit og frit

I samarbejde med den amerikanske ambassade i Danmark tilbyder Grønlands Handelsskole i Nuuk gratis engelsk undervisning. Der udbydes i efteråret tre forskellige kurser, og i starten af 2013 vil der komme yderligere kurser til interesserede Nuuk-borgere.
Skrevet af Peter Troelsen
19. september 2012 04:51

Med start i begyndelsen af oktober er der nu mulighed for at lære det engelske sprog bedre at kende. For de helt uøvede udbydes der et kursus i hverdagsengelsk, og for de lidt øvede er der mulighed for at konversere på engelsk. Desuden udbydes der også et kursus i grundlæggende forretningsengelsk.

-Det er en gammel aftale mellem Danmark, USA og Grønland, der ligger til grund for, at vi kan udbyde gratis engelsk kurser. Et såkaldt "Joint Committee" samarbejde, der mest af alt handler om uddannelse. I den forbindelse vil amerikanerne gerne være med til at højne grønlændernes engelskkundskaber. I den sidste ende er det os, der udbyder de kurser, som ambassaden har betalt for. Vi afrapporterer selvsagt til dem, når vi er færdige med sæsonens kurser, siger Per Thomsen fra Grønlands Handelsskole i Nuuk.

Der har været en del henvendelser fra erhvervslivet i byen om kurser i grundlæggende forretningsengelsk, og det ønske har Grønlands Handelsskole i Nuuk nu besluttet at efterkomme. Onsdag formiddag er der 15 deltagere, der kan få nye kundskaber i engelsk til forretningsbrug.

-Med den fremtid Grønland ser ud til at få, er det vigtigt, at en del af personalet i virksomhederne får forbedret deres kundskaber i engelsk. Det har været et ønske fra både ansatte og virksomheder. Jeg vil bestræbe mig på at få bibragt eleverne de mest normale forretningsudtryk. Desuden vil der være lidt grammatik, så den del af det engelske sprog også er på plads, fortæller Lise Lotte Laursen, der er underviser på de tre engelskkurser Grønlands Handelsskole i efteråret udbyder i samarbejde med den amerikanske ambassade i Danmark.

I foråret 2013 kan interesserede se frem til endnu syv kurser i forskellige former for engelsk. Et af kurserne vil være et e-læringskursus, hvor undervisningen foregår over internettet. På den måde kan folk på kysten også deltage i undervisningen.

- Vi ved endnu ikke helt, hvad de kommende kurser indeholder, men hvis et kursus bliver hurtigt overtegnet her i efteråret, så kan jeg forestille mig, at det også vil blive udbudt efter jul. I skrivende stund er over halvdelen af pladserne på de gratis kurser besat, og seneste frist for tilmelding er 26. september. Jeg er dog ret overbevist om, at alle vores kurser vil være overtegnede før sidste tilmelding, forklarer Per Thomsen til knr.gl.

Senest har også handelsskolen i Qaqortoq fået en bevilling fra den amerikanske ambassade, så de kan udbyde et kursus i turistengelsk til borgerne i området.

Læs mere om kurser og tilmelding her: http://ninuuk.gl/efteruddannelser/usembassy/customerserviceenglish/#.UFdW_ZGIrfE