Lægetelefonen nu uden loft

Folk, der søger læge gennem lægetelefonen, kan fremover være sikker på at tale med en læge, når de ringer.
Skrevet af Mads Lynge
06. juni 2014 12:00

Tidligere risikerede man at opleve, at lægetelefonen er optaget, fordi der er en loft på antallet af folk, der ringer samtidigt. Men det er slut nu, siger ledende regionslæge.
 
I august måned sidste år gav Naalakkersuisut grønt lys for gratis ventetid på lægetelefonen. En ordning, der formelt blev indført den 21.oktober.
 
- Når man ringer til os, så er man garanteret, at man kommer med i køen. Altså, der vil stadig være kø, og der vil stadig være ventetid, men man kommer igennem, og vi garanterer, at alle kommer til at tale med en læge, siger ledende regionslæge i Region Sermersooq Jesper Olesen.
 
Loftet for hvor mange, der kan ringe på samme tid, blev i starten sat til 50, men blev senere hævet til 70. Det har dog ikke været nok, hvorfor Sundhedsvæsenet nu har annulleret loftet for, hvor mange der kan ringe på samme tid.
 
- Vi var desværre ikke var opmærksomme på, at der rent faktisk var en begrænsning på antallet af folk, der kunne ringe til os, og da lægetelefonen blev gratis, stødte vi på det her loft, så folk oplevede, at de ikke kunne komme igennem til os, forklarer Jesper Olesen.
 
Spørgsmålet er så, om køen ikke bliver længere via den nye ordning. Til det siger den ledende regionslæge:
 
- Vi kan ikke gøre ret meget ved antallet af folk, der ringer ind. Det kan vi ikke styre. Alle, der føler de har brug for at snakke med os, de er altid velkomne til at ringe til os.
 
De nye gratisnumre starter alle med 80, og du kan slå dit lokale nummer op på hjemmesiden Peqqik.gl.