En sundhedsarbejder giver high-five til et barn, som er blevet vaccineret i Montreal med Pfizer/BioNTechs covid-19-vaccine for børn. I EU anbefaler EMA nu covid-19-vaccine til børn ned til 5 år. Foto: Andrej Ivanov/Ritzau Scanpix

Lægemiddelagentur: Covid-19-vaccine bør tilbydes børn ned til 5 år

Det Europæiske Lægemiddelagentur anbefaler Pfizer/BioNTechs covid-19-vaccine til børn fra 5 til 11 år.

Snart kan europædiske børn måske vaccineres med Pfizer/BioNTech.

Det Europæiske Lægemiddelagentur anbefaler i hvert fald, at man godkender Pfizer/BioNTechs covid-19-vaccine til børn fra 5 til 11 år.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, har tidligere udtalt, at han forventer en debat om, hvorvidt man skal vaccinere børn under 12 år.

- Det vil afhænge af dokumentation, godkendelse, og hvordan epidemien ser ud, sagde Søren Brostrøm i august.

Eksperterne hos Det Europæiske Lægemiddelagentur har gennemgået data om vaccinens effektivitet og risici hos børn i alderen fra 5 til 11 år gennem to måneder, og det er på den baggrund, at de nu anbefaler vaccinen.

I dag er Pfizer/BioNTech vaccinen kun godkendt for børn på 12 år og ældre. I Israel og USA vaccinerer man dog allerede børn ned til fem år med vaccinen.

Selskaberne bag vaccinen siger, at vaccinen har en effektivitet på 90,7 procent ved kliniske test af den på børn i alderen 5-11 år.

Den danske sundhedsstyrelse har ingen kommentarer til sagen, da anbefalingen endnu ikke har været forbi EU-Kommissionen, der skal give den endelige godkendelse.

EU-Kommissionens godkendelse anses dog for at være en formalitet.

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede 300  
Nye smittede i dag 124  
Førstegangsvaccinerede 71%  
Andengangsvaccinerede 66%  
Smittede 1456  
Indlagte 1  
I respirator 0  
Døde 0  
Se også statistik på corona.nun.gl
 
   Opdateret: 
29. november 13:15
 

Forebyg smitte mod coronavirus