Kvoter for 5 år

Kvotetildelinger for fem år ad gangen for det kystnære fiskeri. Det er et af ændringsforslagene fra Naalakkersuisut til fiskeloven, der som bekendt skal tages op til Inatsisartuts forårssamling. Det kom frem under Naalakkersuisuts borgermøde i Ilulissat i går.
11. december 2013 12:24

Og hvis Naalakkersuisut kan få tilslutning til forslaget, så vil de fremover give kvoter for fem år ad gangen, i stedet for som i dag, hvor kvoter bliver givet et år ad gangen:

- Det er uholdbart hverken for den enkelte fisker eller for landet at man laver løsninger for tildeling af kvoter for år for år. Det er en uholdbar og meget stressende situation for vores fiskere uanset hvor de nu måtte bo, siger formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond, der derfor mener, at langsigtede løsninger til den enkelte fisker er vejen frem. Her kan de selv vurdere hvor hurtigt eller langsomt de vil fiske deres kvote op.

Og en femårig kvote vil være nemmer at planlægge ud fra, mener Naalakkersuisut:

- Og indtil videre er vi nået dertil, at vi mener, at det vil være på sin plads man kan give flerårige kvoter for fiskerisektoren der skal være med til at bane vejen for, at den enkelte fiskerfamilie kan være helt rolig med at vide hvor meget kommer jeg til at fiske de næste kommende år, hvad kan jeg investere i? Hvad kan jeg regne med af indtægter? Er det godt for min familie økonomi? Er det godt for mine planer for fremtiden? Er det noget jeg skal satse videre på?, siger Aleqa Hammond.

Og formanden for den lokale fisker og fanger foreningen tager godt imod Naalakkersuisuts udmelding:

- Den har hun nævnt før flere gange, og fiskerne her i byen er interesseret i sådan en ordning. Hvis kvoterne bliver tildelt for 5 år ad gangen, vil det blive nemmere at planlægge for fremtiden, siger Peter Olsen, formand for fisker og fangerforeningen i Ilulissat.