Kvoteandele indføres fra næste måned

Hellefiske fiskerne kan først forvente at få de endelige hellefiske kvoteandele den 1. juli eller snarest derefter, fastslår Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug.
Skrevet af Ludvig Siegstad
16. februar 2012 09:37

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug er nemlig  i gang med at beregne, hvor store andele af kvoterne skal tilfalde til større og mindre fartøjer.

Der er mange fiskere med licens til at fiske efter hellefisk. I alt har 1.229 licenser til at kunne fiske efter hellefisk: 391 i Diskobugten, 283 i Uummannaq og 336 i Upernavik.

Og ifølge den nye bekendtgørelse om kystnært fiskeri efter hellefisk, som trådte i kraft i sidste uge, skal indehavere af licens med fartøjer over seks meter til fiskeri efter hellefisk i forvaltningsområderne Upernavik, Uummannaq og Diskobugten få ny licens med angivelse af kvoteandel til fiskeri efter hellefisk.

Kvoterne i de enkelte forvaltningsområder er: 8.000 tons i Diskobugten, 6.000 tons i Uummannaq og 6.500 tons i Upernavik.

- Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug er i disse dage i gang med at beregne, hvor store andele af kvoterne skal tilfalde til fiskere med over seks meter fartøjer, ligeså til jollefiskerne, siger Emanuel Rosing, afdelingschef i Departementet.

Han understreger også, at departementet også er i gang med at få beregnet, hvor store kvoteandele de enkelte fiskefartøjer, som er længere end seks meter, skal have.

Ifølge bekendtgørelsen fastsætter Naalakkersuisut i første omgang kvoteandelene den 1. marts eller snarest derefter og senere de endelige kvoteandele den 1. juli i år eller snarest derefter.

Peter Olsen, formand for KNAPK`s lokale afdeling i Ilulissat sagde i mandags itl KNR, at det er frustrerende ikke at få vide, hvor meget deres kvoteandel til fiskeri efter hellefisk, der måtte være for i år, eftersom de ikke er blevet orienteret, hvor meget de må fiske ifølge den nye bekendtgørelse om kystnært fiskeri efter hellefisk.