Kvindernes aften i Taseralik

Kulturhuset i Sisimiut, Taseralik arrangerer en formidabel aften i samarbejde med Arnat Ulluat Kommitte. Dette sker i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts kl. 18.00, som slutter af med en koncert med Nina og Kimmernaq kl. 23.00-01.30.
Skrevet af Peter Troelsen
06. marts 2013 12:22

Det er nu flere år i træk, at Taseralik laver et arrangement i forbindelse med 8. marts og Arnat Ulluat Kommitte i år tæller tre medlemmer (Anita Høegh trak sig tilbage i starten af dette år p.g.a. travlhed i butikken Qiviut og indhandling af moskusoksedun): Karla Hendriksen, Evelyn Frederiksen, samt Johanne I. Lennert på vegne af Arnat Peqatigiit. Ved fejringen af 8. marts indsættes nye medlemmer i kommitteen og de nuværende medlemmer har mulighed for at sidde i kommitteen endnu et år.

ARNATUK – prisen som årets kvinde i Sisimiut, kåres i løbet af aftenen. Der er ingen kriterier for hvem der kan indsættes som kandidat til prisen og det er vigtigt at der gives samme muligheder for alle. Sidste år var det Belha Ferdinansen som fik prisen som årets kvinde i Sisimiut og disse ord blev bl.a. sagt ved præsentationen af Belha: ”Vi har valgt hende, da hun er en god repræsentant for alle de kvinder der i stilhed får dagligdagen til at fungere på bedste vis – en af de kvinder vi ikke ser i medierne eller i politik, men som er yderst vigtige for samfundets trivsel. Disse ord gentager sig, når man spørger folk om hende: Et godt menneske, tålmodig, kærlig, tager sig godt af sin mand, brokker sig ikke, frisk, glad.”

Frsiten for indstilling af ARNATUK er den 4. marts og indstillingen kan sendes til info@taseralik.gl ellers afleveres som brev til Taseralik.

Aftenen vil byde på underholdning og taler og starter med præsentationen af en kvinde, som har gennemgået en stilmæssig transformering – en MAKE OVER, i løbet af eftermiddagen. Dette arrangeres i samarbejde og sponsorering af TORRAK Fashion, Glibstrup Hår, samt Camilla Jensen, kosmetolog og indehaver af butikken Paarnaq, som sælger produkter fra bl.a. Matas og Max Factor. Inspirationen til dette kommer fra TV-successen med Trinny & Susannah, som bl.a. i Danmark laver programmer hvor de hjælper kvinder til at klæde sig mere feminint. I deres ånd må make over kandidaten ikke se sit spejlbillede indtil den endelige præsentation.

I løbet af aftenen vil vi høre Kalaallisuuliornermik ilinniarfik, skolen for behandling af skind og udarbejdelse af nationaldragten. Leder Kirstine Berthelsen vil fortælle om skolens formål og nuværende situation og en elev vil fortælle om betydningen af uddannelsen for hende og for hendes fremtid.

Sædvanen tro, tror vi på, at aftenen vil forløbe med sang og latter og masser af hygge. Middagen afsluttes med et brag af en koncert med de to talentfulde og kendte sangerinder Nina og Kimmernaq. De ledsages af dygtige musikere: Angunnguaq Larsen, Martin Zinck, Adam Mike Kjeldsen, Villads Sandgreen, Hans Jørgen Damgaard. Vi ønsker alle de 150 deltagende damer en rigtig god aften! (Ud fra reservationslisten kan vi se, at der udelukkende kommer damer).