Kvinde på fodboldtræneruddannelse

Grønlands Boldspils-Union, GBU, uddannede børne- og ungdomstrænere i weekenden i Ilulissat. Blandt de mandlige fodboldtrænere, der var under skolebænken, deltog også en kvindelig fodboldtræner.
28. maj 2014 08:53

Mona Korneliussen fra Nuuk deltog som eneste kvinde i basis-træneruddannelsen, der henvender sig til børne- og ungdomstrænere, det skriver GBU.

Træneruddannelsen blev ledet af den erfarne DBU instruktør, Jens Peter Hansen, fra Aalborg. Jens Peter Hansen mange års erfaring som fodboldtræner. Han har blandt andet været assistenttræner for AAB´s superligahold, ligesom han i flere sæsoner har været cheftræner for AAB´s U19/U17 ligahold.

GBU skriver også, at alle de deltagende kursister har været aktive og engagerede gennem hele kurset. GBU håber derfor, at trænerne fremadrettet vil anvende deres viden og kundskaber til glæde og gavn for børn og unge i de respektive klubber rundt om i Grønland.

Og GBU er ligeså imponeret over Mona Korneliussen, som de andre kvinder, der tidligere har deltaget i GBU’s trænerkurser:

-  I lighed med andre kvinder, der tidligere har deltaget i GBU´s træneruddannelse, var hun engageret, vidende og aktiv som hendes mandlige trænerkollegaer, skriver GBU i en pressemeddelelse.

GBU håber derfor, at mange flere kvinder, får lyst til, at påtage sig ansvaret som fodboldtrænere, da det ofte viser sig, at kvinderne er dygtige til at skabe et godt trænings-miljø, til glæde og gavn for spillerne og fodbolden.

Kenneth Kleist, Ole Martinsen og David Janussen gennemførte hele B1-fodboldtræneruddannelsen og de har nu mulighed for i 2015, at søge optagelse på B2-fodboldtræneruddannelsen, der henvender sig til ungdoms- og seniortrænere.