Kvalitetsmærkning af lammekød fra næste år

Slagteriet Neqi A/S vil til næste år indføre kvalitetsmærkning af lammekød.
Skrevet af Nûno Isbosethsen
19. september 2011 16:11

I dag betaler forbrugerne ens pris, når de køber lammekød fra fåreholderne i Sydgrønland, hor der ikke er taget højde for, fedtindholdet i kødet. Men til næste år bliver det anderledes. For til den tid vil forbrugerne kunne se forskel på kvaliteten på lammekødet.

Og Otto Nielsen, der er næstformand i de samvirkende fåreholderforeninger, Savaatillit Peqatigiit Suleqatigiissut, er glad for, at fåreholderne og Neqi A/S er nået så langt:

-  Selvom mange af de lam, der bliver slagtet hos Neqi A/S, er af høj kvalitet med lav fedtindhold, fastsættes prisen, som om der er ens fedtprocent. Konsekvensen er, at vore kunder ikke har mange valgmuligheder. Det er vigtigt for os fåreholdere, at frorbrugerne har valgmuligheder, siger Otto Nielsen, der dog ikke regner med, at priserne falder.

- Det kan vi ikke regne med, men der vil blive forskel på priserne på lam med større fedtindhold og på lam med mindre fedtindhold.

Direktør i Neqi A/S, Lars Møller Sørensen, siger, at kunderne til næste år vil kunne navigere bedre mellem kødvarnerne, når der sættes kvalitetsmærker på.

-  Der vil komme anden form for kvalitetsmærkning, af det forskellige produkter. Man vil selv vælge, hvilke produkt man gerne vil købe.