Kuupik: Så blev pynten pillet ned

IAs formand tror ikke Finn Karlsen kommer til at bringe julefreden tilbage til Naalakkersuisut og synes hverdagen kom meget prompte.
06. januar 2014 13:51

Mandag blev dagen, hvor formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond for anden gang måtte blande ministerbunken på ny. Det på trods af regeringens korte levetid.

Denne gang var det en meget presset Karl Lyberth, Siumut, der valgte at opgive posten som naalakkersuisoq for fiskeri fangst og landbrug.

Han bliver erstattet af Finn Karlsen, Siumut.

Formand for oppositionspartiet IA, Kuupik V. Kleist har kun hovedrysten til overs for regeringens fatning. 

- Det der skete i dag, det falder jo på Hellig tre kongers dag, den dag hvor vi piller pynten ned efter julen, og det er jo i sandhed blevet hverdag kan man sige. Men ud over det, så synes jeg, det er svært at finde ord for den forvaltning, der sker i Naalakkersuisut, og den anden rokade nu efter cirka 9 måneder, siger Kuupik V. Kleist mandagens pressemøde.

Han er dog ikke sikker på, at denne manøvre er det der sikrer Aleqa Hammond den stabilitet, som har været noget fraværende, siden hun overtog tøjlerne.

- Hvis det er for at skabe ro i baglandet, så vil jeg gerne se den ro, før jeg tror på det.

Kuupik V. Kleist forklarer sin noget pessimistiske udmelding med, at han simpelthen ikke har tillid til den nye mand på posten.

- Nu kender vi jo Finn Karlsen som forhenværende fiskeriminister. Der gik det jo ikke stille af sig, så jeg tvivler på, om det træk man har reageret med skaber den fornødne ro, siger Kuupik V. Kleist med en henvisning til, at Royal Greenland i 2009 pludselig fik brug for en kapitalindsprøjtning på en halv milliard kroner for at undgå konkurs.

Det skete uden daværende Atassut-minister for fiskeri Finn Karlsen kendte noget til det.