Kuupik: Landsstyret sov i timen

Det er Royal Bank of Scotland, en af Storbritanniens største banker, som har lagt pres på Royal Greenland, for at få sine penge tilbage. Det skriver Berlingske Business.
Skrevet af Karsten Sommer
09. juni 2009 05:40

Royal Greenland har i alt en gæld på op mod 2 milliarder, og på grund af finanskrisen begynder kreditorerne nu at røre på sig.

Derfor reagerede det kommende landsstyre hurtigt i går med en garanti på en halv milliard kroner til Royal Greenland, da en pressemeddelelse fra Atassut beskrev selskabet som værende på afgrundens rand. Det kunne nemlig skabe yderligere uro hos andre kreditorer, forklarer den kommende landsstyreformand til avisen.

- Vi måtte reagere hurtigt for ikke at alle finansieringsinstitutter, som har noget til gode hos Royal Greenland skulle gå i panik og kræve deres penge tilbage, siger Kuupik Kleist, som også kritiserer det tidligere landsstyre for at have sovet i timen.

- Man har ikke taget tilstrækkelig højde for finanskrisen. Men det er uklart, hvem der egentlig har vidst hvad på hvilke tidspunkter, og hvem der har undladt at gøre noget, siger Kuupik Kleist.

Og på spørgsmålet om Royal Greenland er ved at gå neden om og hjem?

- Nej, det kan vi ikke tåle, siger den kommende landsstyreformand, som heller ikke vil udelukke at andre hjemmestyreejede virksomheder skal kulegraves. Han vil dog ikke nævne hvilke.