Kuupik Kleist's 1. maj-tale: Vi prioriterer arbejdspladser højt

Formand for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist, holdt 1.maj tale i Forsamlingshuset i Nuuk, hvor han startede med at glæde sig over at de personlige indkomster her i landet samlet set stiger, og var især glad for at statistikken viser at kvinders indkomster stiger mest.
Skrevet af Karsten Sommer
01. maj 2012 17:28

Han erkendte at mange dog oplevede den stigende ledighed, og fremhævede at Naalakkersuisut´s politik prioriterer skabelse af flere arbejdspladser, for derigennem bringe arbejdsløsheden ned.

Samtidig glædede han sig over at der nu var indledt de såkaldte trepartsforhandlinger med lønmodtagerorganisationerne.

Her havde han hæftet sig ved Jess G. Berthelsens udtalelse i morges i Radioavisen, hvor SIK-formanden havde erkendt, at vi alle sammen har et ansvar for samfundsudviklingen, og Kleist appellerede i den anledning til lønmodtagerne om at være med til at løfte i flok i disse afgørende år.

Endelig understregede han at Naalakkersuisut i forbindelse med de kommende øgede mineaktiviteter her i landet, glædede sig over, at både SIK og Grønlands Arbejdsgiverforening ved flere lejligheder sammen har meldt ud om, at man ikke vil tillade såkaldt "social dumping" i tilknytning til de kommende storskalaprojekter.

Den holdning er helt på linje med Naalakkersuisut´s holdning, understregede Kuupik Kleist, og rettede i den anledning en særlig tak til SIK for, at have udvist mod til at bane vejen for inddragelse af den internationale fagbevægelse i spørgsmålet.

Og senere i eftermiddags kvitterede Jess G. Berthelsen for Kuupik Kleists udmelding.

- Vi er meget tilfredse med  Kuupik Kleists støtte til SIK´s modstand mod al form for social dumping her i landet, skriver Jess G. Berthelsen.

- Det har været en lang og sej kamp, men resultatet af vores kamp mod social dumping bekræfter mig i at vores synspunkter i den sag er rigtige, både moralsk og etisk, skriver SIK-formanden.