Kuupik Kleist: Vi har stor medfølelse for den haitianske befolkning

Efter jordskælvet i Haiti i sidste uge udtrykker formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist på vegne af Naalakkersuisut stor medfølelse for haitianerne. Selvstyret vil støtte landsindsamlingen, som Kalaallit Røde Korsiat er i gang med, men der er endnu ikke taget stillling til, hvordan det skal ske og med hvor meget.
Skrevet af Mads Lynge
18. januar 2010 16:11

- Vi har selvfølgelig stor medfølelse for den haitianske befolkning, og jeg vil på vegne af både Naalakkersuisut og den grønlandske befolkning gerne udtrykke den sympati og medfølelse, vi har for befolkningen i Haiti. Det vil vi også gøre officielt i morgen, siger formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist.

Naalakkersuisut har i dag holdt et møde om Kalaallit Røde Korsiats landsindsamling til de nødlidende i Haiti. Her blev det besluttet, at Naalakkersusiut vil støtte landsindsamlingen, og i den forbindelse har Kuupik Kleist talt med formand for Kalaallit Røde Korsiat Tove Blidorf.

- Jeg har fået oplyst, at indsamlingen, som Røde Kors er i gang med, tager sigte på at bidrage økonomisk til genopbygningen af det haitianske samfund. Men det vil også sige, at man ikke mener, at vi er i stand til at bidrage til den akutte nødhjælp lige nu og her. Det, vi er i stand til at bidrage med fra Naalakkersuisut, vil være økonomiske midler til genopbygningen, siger Kuupik Kleist.

De tidligere landsstyrekoalitioner har tilstræbt sig at fordoble det beløb, som Røde Kors her i Grønland har kunnet indsamle. Har det nuværende Naalakkersuisut planer om det samme?

- I morges diskuterede vi, at det kunne være en af mulighederne. Vi har endnu ikke lagt os helt fast på det. Som sagt så vil vi gerne bidrage økonomisk, men det kan også være vi kan bidrage på andre måder, men det vil vi løbende aftale med Røde Kors, siger formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist.