VIDEO Kursus i arbejde med demente i Sisimiut

Demens er det centrale emne i Sisimiut, og i fredags blev der afholdt et kursus for de ansatte ved sygehuset og alderdomshjemmet.
Skrevet af Jonna Lynge
24. november 2014 16:09
Versionist Sara K. Jakobsen

Offentlige ansatte, som arbejder med demente, henter nyttige værktøjer i disse kurser.

 

-Jeg synes at det er utrolig vigtigt, at de pårørende også får kursus, fordi der er mange, der har svært ved at acceptere sygdommen, oplyser medarbejder på alderdomshjemmet, Angerla Kruse.

 

Læs også Næsten ingen viden om demens

 

Gitte Absalonsen er en af de pårørende til en dement person. Hendes mor kan ikke længere genkende folk, og Gitte har fået gavn af kurset.

 

-Det har selvfølgelig været chokerende at opleve ens forælder blive dement. Vi har derfra lavet et mødested, hvor vi kan komme ud og snakke om det. Og det har hjulpet mig meget, fortæller Gitte Absalonsen.

 

Læs også Lokal gruppe bag finansieringen af film om demens

 

Kurset har kørt forskellige steder på kysten, og Rosa Marie Elsner beskriver forløbene som vellykket.

 

- De plejer at sige, at de har fået meget ud af kurset. Demente har en helt særlig adfærd, og hvis folk ikke kender til problemet, kan de komme til at give dem et liv som ikke er særlig godt for de demente, fortæller underviser i kurset Rosa Marie Elsner.

 

I Grønland er der 250 registrede personer med demens. Men Rosa Marie Elsner mener, at der er mere end 500 personer der lider af demens, og grunden til det er at de ikke altid bliver registreret.

 

Der er åbent hus i Taseralik tirsdag d. 25. november, hvor kurset også vil blive afholdt.