Kunstner udsmykker Dronning Ingrids Sundhedscenter

Den anerkendte grønlandske kunstner Anne-Birthe Hoves værk pryder nu Dronning Ingrids Sundhedscenters indgang. Det store kunstværk måler 290 cm x 230 cm og er en gave fra Departementet for Sundhed.
Skrevet af Medea Frederiksen
07. juni 2011 11:44

Patienter og besøgende fra nær og fjern får nu meget mere at se på, når de kommer forbi Dronning Ingrids Sundhedscenter i Nuuk. Det der før var en stor hvid væg er nu udsmykket med Anne-Birthe Hoves kunstværk, der er en fortolkning af kroppens mange smukke former.

- Det har været dejligt, at få en opgave, som mange mennesker vil få glæde af. Jeg har nydt at arbejde i et større format end mine grafiske værker og at gå på opdagelse i alle de fantastiske former og figurer, som vi alle sammen går rundt med i kroppen - både indeni og udenpå, siger Anne-Birthe Hove.

Namminersorlutik Oqartussat beskriver i deres pressemeddelelse værket således:

’Værket er udført i birkefiner, hvori kunstneren har udskåret figurer og former, som primært er hentet fra anatomiens verden. På værket ses kromosomer, hvide blodlegemer og organer, der fremstår næsten som eksotiske blomster. Det indre øre er gengivet i al sin skønhed, det samme er et næsten fuldbårent foster, et par kindtænder og meget, meget mere. Et bundt timian, som er kendt for helbredende egenskaber, pryder også værket og minder beskueren om, at bygningen også huser Landsapoteket.’

Det er ikke første gang Anne-Birthe Hove laver udsmykningsopgaver for sundhedsvæsenet. Hendes værker ses også i kapellet og i psykiatrisk afdeling A1 ved Dronning Ingrids Hospital.

Hendes nye værk vil i nærmeste fremtid blive fuldendt med en plakette, der takker A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal for den gavmilde donation, der muliggjorde byggeriet af det nye Sundhedscenter og Landsapotek.