Kunst til og for folket

Når Nuuk Center i dag åbner, bliver der ud over butikker også meget andet at kigge på. Blandt andet får borgerne i byen mulighed for at være med til at lave udsmykningen af centret. Det sker dog først til efteråret, men kunstnerne bag projektet er allerede i fuld gang.
Skrevet af Peter Troelsen
27. juli 2012 06:27

Når skolerne holder efterårsferie, starter en workshop midt i Nuuk Center, hvor børn og voksne kan få indblik i kunstens verden og få lov til at prøve sig selv af som skabende kunstnere. Susanne Jensen og Naja Kleist Storch har længe puslet med forberedelserne.

-Vi har besluttet at bruge genbrugsmaterialer, når vi skal i gang med vores workshop. I den seneste tid har vi klunset forskellige ting rundt omkring, og vi kan også få meget af den slags her i centret fra håndværkerne, der lige har noget i overskud. Når efterårsferien oprunder, er vi helt klar med den slags ting. Så mangler vi bare kunstnerne kommer ind til os, og i den sammenhæng er vi alle kunstnere, fastslår Susanne Jensen, der i det daglige driver Billedskolen i Nuuk.

Naja Kleist Storch fik ideen, og sidenhen er den blevet videreudviklet i samarbejde med Susanne Jensen. De to meget forskellige mennesketyper passer fint sammen, og deres ideer om kunst i det offentlige rum var gode nok til at få støtte fra Sermeq Fonden.

-Det blev til en støtte på 4.500 kr. fra Sermeq Fonden, men vi er i fuld gang med at søge andre fonde for at få vores workshop til at løbe rundt. Kunst er jo ikke gratis, men vi er fortrøstningsfulde og skal nok finde de sidste 50.000 kr., vi mangler for at få det hele til at løbe rundt. Det bliver en gigantisk oplevelse at se helt almindelige mennesker kaste sig ud i kunstens verden, og så endda imens de er på indkøb eller går rundt og kigger i det nye center. Slutteligt bliver alle værkerne foræret til Nuuk Center, så de kan blive en del af udsmykningen i byens nye handelscentrum. Vi håber at folk derefter vil have et andet forhold til både kunsten og de nye omgivelser, fortæller Naja Kleist Storch, der også er blandt butiksindehaverne i det nye center, hvor hun driver Kop og Kande forretningen på anden sal.