Kunst af høj kvalitet pryder de nye omgivelser på GU

Da GU i Nuuk torsdag indviede deres nye lokaliteter, en udvidelse på godt 2500 kvadratmeter, var der, ud over ud over de sædvanlige pæne ord fra politikere og skolefolk, også en flot kunstgave til GU. Den glade giver var NUNA fonden, der gav skolen tre smukke malerier af den grønlandske kunstner Malînánguaq M. Mølgaard.
Skrevet af Peter Troelsen
07. december 2012 11:09

Kunstneren har givet en beskrivelse af hvert af de tre malerier, der fulgte med gaven.

Sila /bevidsthed/ Sjælevandring:

Dig selv - udforsk dig selv – saml viden og lær. Hvad vil din inderste (sin sjæl) - hvor meget kan du?, for du kan meget mere end du selv tror. Sila er udenfor – det er også den der giver os luft og lader os ånde og leve.

Imaq /Havet /Havets moder:

Kærlighed – til dit land og menneskene der. Vort skønne land er omgivet af havet, der giver os føde. Vi skal værne om den – passe på den – og arbejde for den af kærlighed. At opnå noget, og at give tilbage til sit land og folk, er den største kærlighedserklæring man kan give.

Nuna /Jorden/ Kaassassuk:

Mod – ha’ mod uanset hvad du har oplevet og været igennem. Kaassassuk blev mobbet meget, men blev en helt, fordi han ikke gav op. Vis verden at du kan, vær vedholdende og hav håb og tro på at det nok skal gå, for det gør det. Intet er nemlig umuligt. Gi aldrig op!