Pisiffik i Qinngorput har afskærmet alkohol med plader. Påskechokolade er der pyntet op med i stedet for.

Kunder om alkoholforbud: Abstinenser, bekymring for børn - og meget fornuftigt

Fornuftigt eller forhastet? Kunder har delte meninger om Naalakkersuisuts øjeblikkelige stop for salg af alkohol.

Lørdag aften lige omkring klokken 20.00 lukkede landets leder alkoholsalget i Nuuk og de to bygder, der hører under hovedstaden. 

Formålet er at undgå spredning af coronavirus. Det sker, fordi at der ifølge politiet stadig er nogle, som holder private fester - og det sker altså i en tid, hvor det er forbudt at samles mere end 10 personer, og hvor vi skal holde afstand til hinanden.

Ifølge Kim Kielsen sker forbuddet "for at beskytte børnene". 

Men hvad siger, folk i Qinngorput om forbuddet? KNR's reporter har været på gaden.

 

Jonas Reimer:

- Jeg synes, det er okay. Coronavirus er alt for farlig, og hvis vi skal forhindre husspektakler og beskytte børnene, er det nødvendigt at have restriktioner. Det er alles pligt, at forebygge smittespredning.

 

Juliane S. Poulsen:

- Det er alt for forhastet. Jeg drikker ikke selv alkohol, men de kunne have meldt det ud noget tidligere, i stedet for at lukke for salget med det samme.

- Da jeg læser det på Facebook blev jeg overrasket. Og hvis vi nu tænker på misbrugere, så kan de jo ikke undvære alkohol. Hvis de får abstinenser, kan det føre til, at de ikke er bange for at drikke sprit. Og hvis det sker, kan det være farligt for dem.

Natasja Hagemann:

- Jeg synes, at det er fornuftigt. Men jeg håber, at de (Naalakkersuisut red.) har taget højde for dem, der har et alkoholmisbrug. De kommer til at have brug for hjælp. Hvis de får abstinenser, kan det går ud over for deres omgivelser. Jeg håber også, at der er hjælp at hente for børnene. Dem er jeg bekymret for.

Kommentarer