Kulusuk fylder 100 år

Kulusuk fylder 100 år, og det fejres i starten af august med både dans, sang og teater. Bygden, der ligger nær Tasiilaq, hed oprindeligt Qulusuk og blev grundlagt i 1909. I dag er der godt 320 indbyggere og de har alle travlt med at arrangere jubilæumsfestlighederne.
Skrevet af Karsten Sommer
24. juli 2009 06:43

Den officielle festlighed afholdes fra den 6. august til og med 8. august, og blandt fødselsdagsgæsterne er borgmester Asii Chemnitz Narup fra Kommuneqarfik Sermersooq, landsstyremedlem Anthon Frederiksen, og landstingsformand Josef Motzfeldt.

- Det bliver mange arrangementer i forbindelse med jubilæet. Bygdebestyrelsen ligger vægt på, at festlighederne skal starte med børnene, siger bygdebestyrelsesformand Pele Maratse.

- Når vi har hejst flaget på fjeldtoppen, åbner vi udstillingen med børnenes arbejder, derefter er der fællesspisning, sangunderholdning, teater, trommedans og afsløring af en varde siger han.

Der skal også være en gudstjeneste og en mindehøjtidelighed. Efter tre dages festligheder afsluttes det med dansemik i forsamlingshuset.