Ánorâk Film producerer en international dokumentarfilm om den grønlandske Inuit-rettighedsaktivist Aaju Peter, hendes liv og hendes bedrifter. Foto: Angela Gzowski Photography

Kulturstøtte: Grønlandske film får halvanden million kroner

Grønlandske film, bøger og koncerter er blandt modtagerne af kulturstøtte dette efterår. Ane-Lone Bagger glæder sig over variationen.

Kulturen har netop fået efterårets hjælpende hånd fra Naalakkersuisut. 41 nye kulturprojekter er blevet begunstiget af naalakkersuisoq Ane Lone Bagger, der har uddelt omkring 3,5 millioner kroner.

Tilskudsmidlerne falder i fire puljer - generelle kulturmidler, film, grønlandske bøger og kulturarbejdslegater.

Blandt kulturmidlerne har sangerne Josef Lund Josefsen og Kuunu Berthelsen fået tildelt støtte til at afholde forskellige julekoncerter i flere byer.

11 filmprojekter har ligeledes fået i alt 1.552.000 kroner.

LÆS OGSÅ Marc Fussing Rosbach vinder filmpris

Topscoreren med 400.000 støttekroner er Anorak Film til projektet Twice Colonized - en film om den grønlandske inuitrettighedsaktivist Aaju Peter. Der er også penge til det 24-årige filmtalent Marc Fussing Rosbach til færdiggørelse af hans nye spillefilm Akornatsinniittut - Kiinnappalik.

Bagger glæder sig over kulturliv

I puljen til grønlandske bøger har Naalakkersuisut tildelt lidt mere end en halv million kroner til seks bogudgivelser. Her i blandt 165.000 kroner til Milik Publishing for genudgivelse af Ole Brandts ”Taseraq Pingajuallu”.

10 kunstnere har fået arbejdslegater. Heriblandt Dorthe Hegelund Kjeldsen som vil skrive en bog om hende og ægtemanden Jens Kjeldsens berømte rejser i sejlbåd rundt om i verden.

Naalakkersuisoq for kultur, Ane Lone Bagger, glæder sig over det mangfoldige grønlandske kulturliv.

- Der var så mange kvalificerede ansøgninger, lige fra koncerter og teaterforestillinger rundt omkring i landet til filmproduktion og udgivelse af bøger. Det tyder på et sundt kulturelt samfund, siger hun.

Du kan se listen over kulturprojekter, der har fået støtte, her.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt