Kulturministerium og Naalakkersuisut tilfredse med Biennale

Der var tilfredse mine fra såvel Danmarks kulturminister som viceformand for Naalakkersuisut, da den grønlandske udstilling Possible Greenland åbnede for særligt indbudte ved Venedigs arkitekturbiennale.
Skrevet af Martine Lind Krebs
29. august 2012 12:28

Alle spidserne var med, da der i går var debat om fremtidens Grønland ved arkitekturbiennalen i Venedig. Bagefter fangede KNR kulturministeren og Naalakkersuisuts repræsentant ved Biennalen.

- Jeg synes det er en meget smuk og tankevækkende udstilling, og som kulturminister er den også inspirerende, lød det fra kulturminister Uffe Elbæk.

- Det samarbejde, der har været mellem grønlandske aktører og danske aktører, og som har resulteret i en på alle måder meget meget begavet udstilling og katalog, er jeg rigtig glad for. Den her udstilling er ikke bare relevant for Grønland, den er relevant for os alle sammen, siger Uffe Elbæk.

Ved Biennalen er også viceformand for Naalakkersuisut Jens B. Frederiksen.

- Det samarbejde, der har været mellem danske virksomheder, grønlandske virksomheder og det offentlige har været så stort, at det giver en masse ting, som vi som beslutningstagere også fremadrettet kan bruge, siger han.

Han mener, som de fleste andre, at udstillingen vil give et enormt fokus på Grønland.

-  At man kan sige en masse ting til mennesker fra hele verden, og være med til at sætte gang i ting. Det er da en unik chance, hvor vi også skal eksponere vores land, siger Jens B. Frederiksen.

Det er Dansk Arkitektur Center, der har betalt flybilletten for KNR’s udsendte i Venedig.