Kulturfestival eksporteres mod nord

Kulturfestivalen Aarhus Festuge eksporterer i år et af deres koncertkoncepter til Island og Grønland. Når festugen er færdig i september tager festugens faste band på turné med blandt andre musikerne Howe Gelb, Mark Lanegan og Nive Nielsen.
Skrevet af Martine Lind Krebs
23. maj 2011 11:41

De seneste tre år har Aarhus Festuge haft  The DeSoto Caucus som et fast orkester,  der tre aftener i træk under festugen inviterede forskellige udenlandske musikere til at komme og spille med dem. Koncertrækken går under navnet Medium Rare Session.

- Medium Rare er opstået under Aarhus Festuge, fordi vi gerne vil lave noget, der er enestående. Det består af, at vi tager nogle lokale musikere og sætter dem sammen med nogle internationale musikere, og på en aften skabe noget helt specielt, siger festivalens direktør Jens Folmer Jepsen.

Ideen til turneen kom fra Nive Nielsen og hendes kæreste Jan de Vroede, som spillede under Medium Rare Sessions sidste år. Og Aarhus Festuge var ikke sen til at bakke op om ideen, da festivalen har et godt øje til Grønland.

- Vi synes, der sker rigtig mange sjove ting i Grønland i øjeblikket, siger Jens Folmer Jepsen.

Det udmøntede sig i flere nordatlantiske kulturelle indslag sidste år, som festivalen arrangerede i samarbejde med Nordatlantisk Forening. Her blev sangeren Simon Lynge blandt andet præsenteret under konceptet 2014, som er en samlebetegnelse for de musikere, som festivalens ledelse tror er verdensstjerner om tre år.

Den nordatlantiske turné sker i samarbejde med Kimi Records/Havarí i Reykjavik og grønlandske Tuttu Recordings.

Aarhus Festuge finder sted fra den 26. august til den 4. september under temaet ’Skønne fejl og andre lykketræf’.

Programmet for turneen er endnu ikke offentliggjort.