Kullorsuaq hungrer efter basale madvarer

Pilersuisoqs butik i Kullorsuaq mangler for tiden helt basale fødevarer. Familierne har stort set kun hellefisk og sælkød på menuen.
08. juni 2011 05:15

Kullorsuaq, der har omkring 425 borgere, har manglet fødevarer siden april. I dag har butikken kun kartonmælk, sodavand, sunkist, sodavandis, hvidtøl, sauceblanding, ketchup og lidt til.

- Butikken har ikke andet. Der er ingen frostvarer, ej heller ris eller mel. Der er intet. Vi kan ikke engang bage franskbrød eller rugbrød. For vi har heller ikke tørgær, fortæller Emilie Olsen fra Kullorsuaq.

Hun fortæller også, at mange børn går i skole uden at have spist morgenmad og uden madpakke:

- Jeg ved, at nogle børn for tiden kun spiser sælkød og hellefisk, siger hun.

Emilie Olsen har sammen med andre Kullorsuaq-borgere sendt en skriftlig klage til Pilersuisoq.

Pilersuisoq svarer i et brev til bygdeboerne, som KNR har set, at forsyningsskibet har planer om, at anløbe bygden den 10. juni. Og at Pilersuisoq derfor ikke har planer om at sende forsyninger pr. helikopter eller på anden vis.

Pilersuisoq præciserer ligeledes over for Emilie Olsen, at koncernen har aftalt med Royal Arctic Line, at såfremt forsyningsskibet ikke kan anløbe bygden, så skal de mest nødvendige madvarer transporteres fra iskanten mod bygden.
 
Udover at butikken i Kullorsuaq er løbet tør for basale fødevarer, brød al kommunikation til og fra Kullorsuaq i weekenden efter en kraftig storm. Tele Greenland har dog rettet op på kommunikationen.