Kujalleq-borgmester ikke helt tilfreds med midlertidig udligningsreform

Heller ikke Kommune Kujalleqs Siumut-borgmester, Jørgen Wæver Johansen, er helt tilfreds med den midlertidige udligningsreform, selvom hans kommune står til at modtage 23 millioner kroner ekstra.
21. august 2014 04:39

Men han mener dog, at Naalakkersuisut skal have ros for, at have turdet tage en meget svær, men nødvendig beslutning, hvis uligheden i samfundet skal mindskes.
 
- Vi er imidlertid fortrøstningsfulde ved, at denne overgangsordning alene gælder for 2015, idet den langsigtede løsning først færdiggøres i løbet af 2015, og derved først træder i kraft fra 2016.

- Jeg vil samtidig appellere til, at vi en fremtidig, langsigtet udligningsordning understøtter en overordnet politik, der ud over det eksisterende sociale sikkerhedssystem, udmøntes på en sådan måde, at fattigdomsbekæmpelse får en central placering i, hvordan kommunerne prioriteres, siger Jørgen Wæver Johansen.

LÆS OGSÅ Udligningen er afgjort: Sermersooq skal aflevere 54 mio. kr.

Ifølge ham, handler det nu om, at få gennemført dén decentralisering af offentlige arbejdspladser, som flere partier er gået til valg på, at ville gennemføre. I øvrigt, i fuld overensstemmelse med de anbefalinger som den Grønlandske Selvstyrekommission i fuld enighed fremlagde, og som Inatsisartut i fuld enighed - enstemmigt - vedtog, allerede i foråret 2004.

De fire kommuner tilføres yderligere viden og kompentencer
- Dermed vil man også sikre sig, at bygge- og anlægsprojekter bliver spredt mere ud på kysten. Derved tilfører vi de fire regioner yderligere viden og kompetencer.

- Vi skaber fire lokomotiver i stedet for et, og derved sikrer vi en mere ligelig fordeling af de offentligt skabte lønmidler, samtidig med at vi mindsker behovet for udligning fremadrettet, understreger Kommune Kujalleqs borgmester Jørgen Wæver Johansen.