Kujalleq beklager rolle i pædofilisag

Kommune Kujalleq beklager, at de har henvist til pædofilidømt , men gør det klart, at de ikke var lovmæssigt forpligtede til at indhente børneattest.
10. januar 2015 13:17

KNR har i flere historier haft fokus på, at Kasper Brandt havde fire domme bag sig, og at kommunerne ved at indhente en børneattest kunne have undgået sagerne.

Ikke ansat i kommunen

Her gør Kommune Kujalleq det dog klart, at de finder det vigtigt at fremhæve, at den dømte ikke var ansat i kommunen, men blot blev brugt i et enkelt tilfælde.

- Kommunen har således ikke i den aktuelle situation haft pligt til at indhente børneattest, lyder det derfor fra Kommune Kujalleq.

Læs også Systemet svigtede piger

Sydkommunen beklager dog, at de lod sig narer af den dømte, og videreformidlede hans tilbud til pigen og hendes familie, som tog imod tilbuddet.

- I den dybt tragiske sag, som har været omtalt i pressen de seneste dage, hvor en person nu er blevet dømt for sexuelle krænkelser af børn og unge, som han fik kontakt med ved, at han udgav sig for at repræsentere et fritidstilbud til børn og unge, finder Kommune Kujalleq det særdeles beklageligt, at også en mindreårig pige her fra kommunen har været tilmeldt den dømtes projekt, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Betalte for fiktivt arrangement

Kommunen gør det også klart, at de ikke har udleveret børn til den dømte, men blot videre formidlede kontakten til den dømte og lagt ud for billetten.

- Kommunen erkender, at det også er en fejl, at kommunen betalte billetten til dette fiktive arrangement, lyder det fra Kommune Kujalleq.