Foto: Peter Christian Christensen

Krystalklar mode åbner på Kulturnatten

En udstilling kaldet Iskrystalprinsessen vol. II om bæredygtig kulturarv åbner på kulturnatten på lørdag på Grønlands National Museum. Det skriver NAPA, Nordens Institut i Grønland, i en pressemeddelelse. 

Iskrystalprinsessen er et forsøg på at forstå, hvad der sker, når en modedesigner inspireres. Hvad gør det ved den kultur, som han inspireres af, og hvad sker der med det udtryk, som fødes af inspirationen, lyder spørgsmålet.

Udstillingen er igangsat af NAPA i et samarbejde mellem den danske Haute-Couture designer Jørgen Simonsen, Nationaldragtsskolen i Sisimiut, den grønlandske systue Kittat, Great Greenland og Grønlands Nationalmuseum.

- Kulturen i ethvert samfund har altid været og er til stadighed under udvikling. I et lille samfund som det grønlandske er det særligt vigtigt, at denne udvikling finder rum i nye udtryk, der også når udenfor landets grænser og indbyder omverdenen til dialog, skriver NAPA i deres pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ Finalist i Miss Danmark får kritik for brug af nationaldragt

Udstillingen indeholder fem helt nye silhuetter som er designet af Jørgen Simonsen og produceret af syersker i Istanbul, Nuuk og Sisimiut. 

Foruden disse vises de originale tegninger fra Jørgen Simonsens kollektion Iskrystalprinsessen som blandt andet indgik som en del af Modehuset Versaces Haute Couture kollektion i 1998.

- Jeg håber med resultatet af denne opgave at kunne indfri såvel egne som andres forventninger på værdig, respektfuld, men dog også besnærende, fascinerende og banebrydende vis, siger Haute-Couture designer Jørgen Simonsen.

LÆS OGSÅ Prinsessen fik sin nationaldragt

Du vil kunne se udstillingen på Grønlands Nationalmuseum i Nuuk fra 21. januar til 26. marts. 

Efter Nuuk skal Iskrystalprinsessen volume 2 på en længere nordisk turné. Først Taseralik i Sisimiut, senere til blandt andet Paris, Stockholm, Island, Færøerne og Nordatlantens Brygge i København.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl