Krydstogtskib på social mission

Da M/S Deutchland anløb Sisimiut, blev der sat gang i en indsamling til fordel for børnehjemmet Gertruds Rasks Minde, og det gav godt 8000 gode danske kroner til børnene på børnehjemmet.
Skrevet af Peter Troelsen
28. juni 2012 09:39

Et samarbejde mellem havneagenten Blue Water Greenland og en guide på krydstogtskibet M/S Deutchland mundede ud i bedre muligheder for børnehjemsbørnene fra Gertrud Rasks Minde.

-Vi blev kontaktet af skibets danske guide, om vi havde interesse i at få nogle ting til et børnehjem i byen, og jeg tog en snak med Niels Berthelsen fra Gertrud Rasks Minde. Han sagde lige ud, at det de havde mest behov for var kolde kontanter, og den besked blev givet videre til skibet. Her blev ideen godt modtaget og resultatet blev helt nøjagtigt 8.153 kr. til aktiviteter på børnehjemmet, fortæller Frank Mieth Johannessen fra Blue Water. Han fungerede som mellemmand og fik aftalen i stand.

På børnehjemmet Gertrud Rasks Minde arbejder man tæt sammen med SSP, der er den lokale skiklub. Her prøver man at få ungerne fysisk aktiveret, og det er netop til den slags aktiviteter, de tyske krydstogtgæsters donation skal bruges.

-Lige så snart sneen er her, sender børnehjemmet deres børn ud på ski. Det er uhyre vigtigt for dem at være fysisk aktive. Derfor håber vi også på, at byens forretninger vil se med milde øjne på personalet fra børnehjemmet, når de skal ud og bruge den flotte donation. I hvert fald har man fået en uventet mulighed for at købe aktivitetsudstyr på børnehjemmet, til gavn for alle ungerne, fastslår Frank Mieth Johannessen, der sender en stor tak til krydstogtgæsterne på M/S Deutchland.