Kronprinsessen pakker rygsække til børn på krisecentre

Hvert år pakker pensionerede LEGO ansatte mere end 2.000 rygsække til børn på krisecentre. I år deltager Kronprinsessen ved pakningen.
26. marts 2014 04:05

Børnene på krisecentrene både i Danmark og her i landet kan snart se frem til en hilsen fra Kronprinsesse Mary. Hun er nemlig med, når legetøjsvirksomheden Lego på torsdag pakker rygsække som en opmuntring til de børn, der midlertidig sammen med deres mødre må opholde sig på et krisecenter.
 
Hvert år pakker pensionerede Lego-ansatte mere end 2000 rygsække til børn på krisecentre, og i år deltager Kronprinsesse Mary ved pakningen.
 
Årligt kommer cirka 2200 børn med deres mor på krisecentre rundt om i Rigsfællesskabet. Og 50 procent kommer uden at have medbragt noget hjemmefra.
 
Siden 2008 har alle børn på krisecentre i Grønland, Danmark og på Færøerne fået en rygsæk med praktiske fornødenheder og legetøj.
 
Mary Fonden står bag uddelingen af rygsække i samarbejde med Ole Kirk's Fond og LOKK - Landsorganisationen af Kvindekrisecentre.
 
Rygsækkene er i samarbejde med Mary Fondens eksperter tilpasset både køn og forskellige alderstrin. Afhængig af aldersgruppe indeholder de fx tandbørste, hårbørste, håndklæde, drikkedunk, farver, bamse, dagbog med lås og en bog.
 
Rygsækkene en lille trøst i en svær situation og en påmindelse om, at vold aldrig er acceptabel.