Kronprins Frederik: Han skal måske hedde Elvis

Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik blev her til morgen forældre for tredje og fjerde gang.
Skrevet af Rune Langhoff
08. januar 2011 13:21

Klokken halv syv i morges grønlandsk tid fødte kronprinsessen en søn og knap en halv time senere - helt præcist klokken fire minutter i syv grønlandsk tid - fulgte en pige.

Begge er velskabte og mor og børn har det godt.

Og familieforøgelsen har bragt stor glæde i hele kongehuset:

- Det er en meget stor og fantastisk oplevelse. Endnu et mirakel - gange to, sagde kronprinsen ifølge Ritzau tre kvarter efter, at han var blevet far til en dreng og en pige.

Fødslen forløb helt uden komplikationer. Knap seks timer efter, at kronprinsessen tidligt lørdag morgen dansk tid blev indlagt med veer, var begge børn født. Med klinikchef Morten Hedegaards ord "En drøm af en fødsel".

Prins Henrik var den første barselgæst.

- Jeg er meget lettet og glad, fortalte han, men han afviste samtidig, at kronprinsparret kan regne med ham som babysitter.

- Det er ikke job for mig, sagde prins Henrik ifølge Ritzau.

Lidt senere fulgte Dronning Margrethe. Hun medbragte en lille pakke.

- Min svigerdatter ser strålende ud, og det gør børnene også, sagde dronning Margrethe til verdenspressen efter hun havde været på besøg en times tid.

Mens nyfødte normalt vejer omkring tre kilo, så vejer de to nye medlemmer af kongehuset blot 2674 og 2554 gram, men det er helt normalt, når man har skullet deles om den trange plads i livmoderen.

De to nye kongelige deler i øvrigt fødselsdag med en anden kongelig, nemlig Elvis Presley. Og det fik kronprinsen til spøgefuldt at foreslå, at hans nyfødte søn måske skulle hedde Elvis.