Kritik af skyhøje billetpriser

Det er blevet 42 procent dyrere for over 60-årige turister at tage turen fra Danmark til Sydgrønland. Turistbranchen er rasende.
21. februar 2011 11:41

- Nu skal vi igen til at betale regningen så Nuummiut kan tage billigt til København.

Det siger direktøren for Blue Ice Explorer, Jacky Simoud, der har arbejdet med turisme i 14 år. Og han er rasende over at, Air Greenland satte billetpriser op fra dag til dag.

Den 17. februar blev Jacky Simoud klar over at Air Greenland har hævet billetpriser med hele 42 procent for pensionister. Og det er ikke første gang Air Greenland sætter billetpriser op under turistsæsonen hvor det virkelig kan mærkes af erhvervslivet i Sydgrønland som arbejder med turisme.

- Allerede i 2008 hævede Air Greenland turen fra København til Narsarsuaq med 33 procent under turistsæsonen. Og siden dengang har det været katastrofalt for turismen i Sydgrønland, siger Jacky Simoud og forsætter:

- Det er som om at, Air Greenland bestemmer hvor turismen skal udvikle sig.

- Man kan ikke gå uden om at, Air Greenland ejer et hotel i Ilulissat og er medajere af turismeselskab World of Greenland i Ilulissat samt Kangerlussuaq.

Derfor er det svært at lokke turister til Sydgrønland når billetpriserne bliver højere og højere, siger Simoud:

- For os er det svært at, lokke turister til Sydgrønland når det er billigere at tage til Ilulissat. I og med at billetpriserne bliver dyre, så har Sydgrønland mistet turister, siger Jacky Somoud til KNR.

Direktøren for Air Greenland, Michael Binzer siger at, grunden til at de har hævet priserne til Sydgrønland er at, de billige billetter er udsolgt og at de er kommet til et andet prisspor:

- Vi ligger et bestemt antal billige billetter til salg, og når det bliver udsolgt så er der ikke flere tilbage. Vi vurderer løbende om at der skal sættes flere til. På nuværende tidspunkt vurderer vi at, der er en konkurrence med Air Iceland og derfor tilpasser vi priserne i Sydgrønland, forklarer Michael Binzer til KNR.