Kritik af doping-tavshed

Grønlands Landsret afsagde i sidste uge dom i en sag om indsmugling af hash- og dopingpræperater, og de dømte var blandt andre to idrætsfolk. Og sagen får nu en volleyball-landsholdsspiller til at lange ud efter Grønlands Idrætsforbund for ikke i klare vendinger at tage afstand fra brug af præstationsfremmende midler.
27. februar 2012 08:06

- Når en sportsmand tages for indsmugling af dopingstoffer i Danmark bliver vedkommende udelukket fra al sport i to år, og nu hvor det samme er sket herhjemme, har det overhovedet ingen konsekvenser, og det er ubehageligt, siger Johan Frederik Zeeb fra Volleyball-landsholdet.

Landsholdsspilleren er træt af, hvad han oplever som, at andre snyder sig til en fordel inden for konkurrencesport og havde gerne set sit forbund melde sig på banen i den aktuelle sag.

Men i Grønlands Idrætsforbund melder man hus forbi på kritikken og mener, at man i forskellige sammenhænge ofte har taget klar afstand fra brug af doping.

Over for Radioavisen oplyser formand Nuka Kleemann, at forbundets jurister lige nu er i gang med at gennemgå den aktuelle sag netop med henblik på eventuel udelukkelse fra konkurrence-idræt for de to pågældende udøvere. Formanden forventer, at man træffer beslutning i løbet af den kommende uge.

I alt fire unge mænd er i den aktuelle sag blevet dømt ved Grønlands Landsret for indsmugling af hash- og dopingmidler. Først blev den ene idømt et års anbringelse i anstalt, men ved en ankesag mod de tre øvrige tidligere på ugen, omstødte Landsretten dommen fra Ilulissat Kredsret og idømte i stedet de maksimale 240 timers samfundstjeneste til stor overraskelse for anklagemyndigheden, der nu afventer en udskrift af dommen fra landsretten med præmisserne  for dommen. De ventes at foreligge på tirsdag.