Kristian Mainz udstiller på Nuuk Kunstmuseum

Fredag var der fernisering på en af de mest facinerende udstillinger, der længe har fået lov at hænge på en museumsvæg her i landet. Det drejer sig om billederne fra bogen INUA, der udkom sidste år. Med sine pragtfulde billeder giver fotografen beskuerne et rundtur i Grønlands klippelandskaber og en fortælling om fortid, nutid og fremtid.

Der er lidt for en hver smag undtagen den dårlige på udstillingen, der vises på Nuuk Kunstmuseum frem til 15. april. Billeder af søjlebasalt, sandsten, vind og vand, rullesten og smukke spejlinger næsten poetisk foreviget med et kamera af fotografen Kristian Mainz.

-Det har været en fantastisk rejse her i Grønland. Der er jo så mange motiver, der hver især fortæller om en lang periode, hvor en klippe lige så stille har forandret sig til det jeg tog et billede af på et givent tidspunkt. Det kan være millioner af år siden klippen opstod, og når der er gået endnu en million år, så står den her endnu, lidt forandret, men stadigvlæk på samme sted. Det er en af de ting der i den grad facinerer mig, fortæller Kristian Mainz til knr.gl.

Det er krøllede og skæve tanker i et kreativt fotografhoved, der kan tilskrives æren for de mange fantastiske billeder, der udstilles i Nuuk. Flere af billederne ser næsten tredimensionelle ud, og andre kan man fint foretage en rejse i, med den smukke musikledsagelse Kristians datter Kamilla Mainz har skabt specielt til udstillingen.

-Det er jo altid en oplevelse at arbejde sammen med min datter, og jeg mener også at det giver beskuerne en ekstra oplevelse. Min del af det hele har været en helt fremragende oplevelse, og jeg nyder at komme til Grønland og gå på jagt efter motiver med mit kamera. Man behøver ikke gå ret langt før det vrimler med finurlige klippeformationer, der næsten skriger på at blive foreviget, mener Kristian Mainz.

Udstilling er på Kunstmuseet i Nuuk indtil midtan af april, og hvis man kun går på museum en gang hvert tredje år, så lad denne udstilling være netop den ene gang. Den er smuk, den er overraskende, den er unik og den er ledsaget af en musik, der sætter beskuerne i den helt rette tilstand til at kigge på Kristian Mainz fantastiske fotografier.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl