Kristian Jeremiassen: Sænk skatten i Qaasuitsup

Kristian Jeremiassen fra Siumut vil sænke kommuneskatten med en procent i Qaasuitsup Kommunia. Det er nødvendigt for at lokke flere uddannede til, lyder det.
09. august 2011 06:47

Sænk kommuneskatten i Qaasuitsup Kommunia med en procent, så kommunen kan blive mere attraktiv for uddannet arbejdskraft. Det foreslår Siumuts kommunalbestyrelsesmedlem, Kristian Jeremiassen.

- Hvis vi skal lokke flere uddannede til vores kommune, så mener jeg, at vi burde sænke kommuneskatten med en procent. Jeg stiller forslaget, så vi kan konkurrere med de andre kommuner, siger Kristian Jeremiassen.

Kommuneskatten i Qaasuitsup Kommunia blev i 2011 forhøjet med én procent, så skatteprocenten nu er oppe på 45 procent.

Kristian Jeremiassens forslag om, at sænke kommuneskatten med en procent, vil komme til at koste kommunen 16 millioner kroner.

Økonomisk ordfører for flertalspartierne i Qaasuitsup Kommunia, Bendt B. Kristiansen fra IA, har dog svært ved at se, hvordan kommunen kan hente de 16 millioner kroner hjem, som skattelettelsen vil koste:

- Vi er alle interesserede i at gøre vores kommune attraktiv for uddannet arbejdskraft. Men på nuværende tidspunkt har jeg svært ved at se, hvordan vi vil kunne hente de 16 millioner kroner hjem, siger Bendt B. Kristiansen.

I sit forslag om at sænke kommuneskatten med én procent, nævner Kristian Jeremiassen ikke, hvorfra han vil hente pengene.

Dog mener han, at kommunen kan finde de nødvendige millioner ved at sælge ud af kommunens aktiver:

- Vi kan blandt andet hente pengene hjem ved at sælge kommunens ejendomme, eller ved at lave en reform af administrationen, siger Kristian Jeremiassen, og fortsætter:

- Derfor kan man bare ikke sige, at vi ikke kan gøre noget. Vi bør være mere modige.

Bendt B. Kristiansen ser dog gerne, at Kristian Jeremiassen er mere specifik: For hvis man foreslår om at sænke kommuneskatten, så burde man også samtidig foreslå præcist, hvor hver en krone skal findes:

- Har man et forslag om at hente 16 millioner kroner fra kommunekassen, så burde man også foreslå, hvor man vil hente penge fra. Vi bør ikke spare på 16 millioner kroner blot for at være modige, siger Bendt B. Kristiansen.