Kristen organisation søger frivillige

Den kristne organisation Diakonissestiftelsen retter nu blikket mod Grønland for at hverve unge til frivilligt arbejde i Danmark og i udlandet.
Skrevet af Martine Lind Krebs
27. juni 2011 10:00

Tilbring et år som medarbejder på eksempelvis et værested for hjemløse, et alderdomshjem eller en børnehave, og få kost, logi og lommepenge betalt. Sådan lyder tilbuddet til unge mellem 18 og 30 år fra den kirkelige organisation Diakonissestiftelsen.  

Sammen med 21 andre sociale og kirkelige organisationer i Danmark kører den et projekt ved navn Diakoniåret, hvor unge kan arbejde frivilligt i Danmark, Europa eller USA. Hvert år deltager mellem 25 og 35 unge i projektet.

Hidtil har det kun været rettet mod danske og europæiske unge, men nu vil Diakonissestiftelsen også gøre en indsats for at hverve grønlændere, både i Danmark og i Grønland.

- Danmark og Grønland har en lang historie sammen, så derfor synes vi det er vigtigt også at få grønlændere inviteret ind i det her program. Vi inviterer jo mange unge syd for grænsen, men vi har ikke inviteret så mange fra nord for Danmark, og det vil vi gerne, siger Kirstine Rønnov Due, som er leder af projektet Diakoniåret.

Diakonissestiftelsen søger om EU-midler under European Volunteer Service-programmet til at betale de frivilliges rejse, kost, logi og lommepengene. Det frivillige arbejde er især centreret omkring børn og unge, ældre, hjemløse og misbrugere.

Ideen med at gøre en indsats for at hverve grønlandske unge er helt ny. Diakonissestiftelsen regner med at gøre brug af de eksisterende grønlandske netværk i Danmark, ligesom de planlægger at kontakte de grønlandske kirker med henblik på et samarbejde.