Krisetider sender borgere på skolebænken

Kommune Kujalleq spilder ikke tiden - heller ikke når det er krisetid. Ledigheden bruges på at omskole arbejdsløse borgere, forklarer udvalgsformand.
27. juni 2009 14:25

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan ser Kommune Kujalleq i hvert fald på den store arbejdsløshed, der plager kommunen. Her bruger man nemlig nedgangstiderne til at sætte skub i efteruddannelsen af de arbejdsløse borgere, og over 180 ledige har været på et kursusforløb om for eksempel minedrift, IT eller sprog.

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Kommune Kujalleq, Ole Mølgaard-Motzfeldt, mener, at landet generelt trænger til et uddannelsesmæssigt løft.

- Derfor er det i krisetid, når der er nedgang i beskæftigelsen, at vi skal sørge for udvikling og efteruddannelse, så de ledige er klar, når jobbene viser sig, siger han.

Ole Mølgaard-Motzfeldt glæder sig samtidigt over, at beskæftigelsen i Kommune Kujalleq går den rigtige vej. Lige nu er omkring 325 borgere ledige, mens der i foråret var godt 600, der manglede et arbejde.

- Ledigheden er stadig alt for høj, men det er jo en pæn fremgang, siger Ole Mølgaard-Motzfeldt.