Kriseramte demokrater tror på fremtiden

Grønlands eneste liberale parti Demokraterne er i krise, mener politisk kommentator Naja Paulsen. Partiet har mistet sin betydningsfulde partitop med afgangen af både Palle Christiansen og formand Jens B. Frederiksen.
04. februar 2014 14:36

Flere af Demokraternes toppolitikere har forladt partiet. Kommende formand Anda Uldum mener dog alligevel, at partiet har en lys fremtid.

- Jeg synes, at vi har en kæmpe fremtid i grønlandsk politik. Vi har en spirende ungdomsafdeling. Vi har fået samlet kræfterne, og jeg synes, vi har en meget lys fremtid, siger partiets næstformand, Anda Uldum.

Randi Vestergaard Evaldsen, som er ungdomsformand for demokraterne, mener også, at partiet ikke stopper, selvom de har mistet de to partitoppe.
 
-Vi har stadigvæk en masse nye kræfter i partiet. Ungdomsdemokraterne er lige spiret op igen. Vi har Anda og andre som står bag os. Vi har stadigvæk et stort hold. Bare fordi Palle Christiansen og Jens B. Frederiksen er gået, betyder det ikke at, vores parti er gået neden om. Vi står stærk endnu, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

Anda Uldum mener også han har recepten på, hvor partiet kan vende sin dårlige udvikling.  

- Man overlever ved at lade andre tage over. Altså, der er ingen tvivl om, at der er et generationsskifte på vej her og nu i Demokraterne. Selvfølgelig, var det nogle markante personligheder i Palle og Jens, men vi andre er her jo stadigvæk, så der er lysfremtid, siger Anda Uldum, der er parti næstformand for demokraterne.

Randi Vestergaard Evaldsen mener faktisk slet ikke, at partiet er i krise. Men blot går gennem en forandring, som kommer til at betyde noget for partiet og for fremtiden i Grønland.

Debatten bliver sendt på KNR Tv i aften klokken 19.30 på grønlandsk og klokken 20.00 på dansk.