Kringlede oplysninger for køb af bolig til Tuusi

Ifølge oplysninger om køb af et hus til formanden for Inatsisartut, viser det, at der formentligt skal bruges flere end 6 millioner kroner for at huse formanden for Inatsisartut.
Skrevet af Ludvig Siegstad
08. februar 2012 10:48

Ifølge finansudvalgets mødereferat, 30. december 2011, fremgår det, at Naalakkersuisut søgte om at få bevilget 6 millioner kroner til køb af en ny fribolig til formanden for Inatsisartut, vel at mærke køb af en ny fribolig.

Og i referatet står der endvidere: ”Den eksisterende fribolig til formanden for Inatsisartut skal nedrives, hvorefter en ny skal opføres, hvilket ventes at ske i løbet af omkring to år.” Men der står ikke noget om, hvor mange penge, der skal bruges til nedrivningen og genopbygning.

I Departementet for Boliger, Infrastruktur og Trafiks brev til medlemmer af Naalakkersuisut fremgår det, at der købes en standmæssig bolig for formanden for Inatsisartut, som kan bruges indtil formandens fribolig er genopført. Departementet understregede, at boligen kan senere anvendes til medlemmer af Naalakkersuisut eller blive solgt.

Og Departementet gjorde opmærksom på, at formandskabet for Inatsisartut har ønsket at den bolig, som lejes af formanden for Inatsisartut købes for 5,6 millioner kroner.

Igen fremgår det ikke, hvor mange penge, som skal anvendes til nedrivning og genopførsel af friboligen til formanden for Inatsisartut.

Vi har fra redaktionen blandt andet ønsket at få belyst fra Selvstyret, hvor meget nedrivningen og opførelsen af den eksisterende fribolig til formanden for Inatsisartut vil koste. Den omkostning fremgik ikke i finansudvalgets mødereferat og brevet til Naalakkersuisut fra Departementet for Boliger, Infrastruktur og Trafik.