Krig mellem IA og Siumut i Folketinget

Siumuts medlem af Folketinget Doris Jakobsen har sendt et såkaldt § 20 spørgsmål (svarer til det grønlandske § 37 spørgsmål) i retningen af socialminister Annette Vilhelmsen. Hun vil høre om IA suppleanten Johan Lund Olsen løber med en halv vind.
Skrevet af Peter Troelsen
21. november 2013 09:41

Grunden til at ministeren modtager et spørgsmål fra Doris Jakobsen er den, at Johan Lund Olsen ved flere lejligheder har ytret sig på en måde, så man skulle tro, at ministeren havde lovet ham, at de grønlandske projekter i Danmark nu er sikret økonomi til at køre videre.

Udmøntningen af midlerne i satspuljen er som bekendt endnu ikke forhandlet på plads, så derfor kan det være vanskeligt at forstå, hvor Lund Olsen har sine informationer fra. Derfor skal ministeren på området nu inddrages, så der kommer rene linjer omkring de grønlandske projekter i Danmark.

-Det er min forståelse, at det må være sket efter aftale med ministeren om den forventede tildeling af midlerne i satspuljen i år. Jeg skal derfor bede ministeren kommentere disse løfter fra Johan Lund Olsen og sin egen mulige rolle heri, skriver Doris Jakobsen i sit spørgsmål til ministeren.