Kreditbanker kræver forklaring fra KNI

Kreditbankerne bag KNI har forlangt et møde og en redegørelse fra bestyrelsesformand Niels Thomsen. Det skriver Berlingske Tidende i dag.
Skrevet af mlk
20. november 2013 05:02

Ifølge avisen sker det som en reaktion på fyringen af koncernchef Claus Jensen og tre bestyrelsesmedlemmers samt to chefers protestafgang.

Avisen citerer en anonym bankkilde for at sige, at bankerne er bekymrede for, om der er tale om politisk styring af det offentligt ejede selskab. Men kreditbankerne selv vil ikke uddybe baggrunden for mødet.

- Vi udtaler os aldrig om enkeltkunder. Men generelt er vi som led i vores kreditgivning meget observante på, hvem selskabets ledelse er. Det gælder både selskabets bestyrelse og selskabets operationelle direktion. Og vi er også altid meget observante på, om der sker pludselige ændringer, siger administrerende direktør Henrik Sjøgreen fra FIH Erhvervsbank til Berlingske Tidende.

Ifølge Berlingske Tidende er der tale om bankerne FIH Erhvervsbank, SEB, Commerzbank, Bank Nordik, Arbejdernes Landsbank og Grønlandsbanken.

Mødet skal finde sted i København i næste uge.