Kradser i bunden af kommunekassen

Qaasuitsup Kommunia har ondt i økonomien. Kommunen har været tæt på, at udskyde udbetaling af løn til kommunalt ansatte og ydelser til pensionister og socialhjælpen, da kommunen manglede 9,5 millioner kroner til ydelserne.
14. februar 2011 09:55

Kommunen skulle den 26. januar 2011 udbetale løn til kommunalt ansatte, og ydelser til pensionister og socialhjælpsmodtagere. Men få dage forinden manglede kommunen omkring 9,5 million kroner.

- Det skyldtes, at Selvstyrets a conto skat på 34 million kroner, først ville blive overført mellem natten fra 25. til 26. januar, lyder det fra kommunens økonomidirektør, Allan Hjort i et svar til kommunalbestyrelsesmedlem for Siumut, Kristian Jeremiassen.

Vi bragte i radioavisen i går søndag den 13. februar nyheden om, at Kristian Jeremiassen var bekymret over Qaasuitsup Kommunias økonomi, efter det er kommet frem, at kommunen i slutningen af januar måned havde været tæt på at udskyde udbetalingen af løn og sociale ydelser med nogle dage.

Og i kommunalt regi anerkender man, at der er økonomiske problemer:

- Kommunen har en anstrengt likviditet. I øjeblikket er det afgørende, at Selvstyrets a conto skat indbetales til kommunen, før kommunens udgifter skal forfalde, skriver økonomidirektør i Qaasuitsup Kommunia, Allan Hjort, i sit svar til Kristian Jeremiassen.

Økonomidirektøren forklarer endvidere, at kommunens likviditet pr. 28. januar 2011 var på 14,9 millioner kroner, efter udbetaling af løn, A-skat, pension og sociale ydelser, og modtagede skatteindtægter fra Selvstyret. Men at kommunen få dage forinden altså har manglet cirka 9,5 millioner kroner til den kommende udbetaling af løn og sociale ydelser til pensionister og sociale klienter.