Kræver psykolog til Aasiaat

Borgerne i Aasiaat har ikke mulighed for at gå til psykolog. Der er nemlig ingen i byen. Men det skal der laves om på, mener Tito Johansen, der selv er ramt af paranoid skizofreni. Derfor har han nu taget initiativ til en underskiftsindsamling for at få en psykolog til Aasiaat.
01. oktober 2009 17:40

- Vi har jo læger og sygeplejersker, men de er ikke kvalificerede nok til at behandle de voldsomme traumer, vi med mellemrum lider under. Vi bliver undertiden vurderet af en psykiater, der bestemmer, hvor mange piller, vi skal have. Men det vi har brug for er en psykolog, der kan hjælpe os med at bearbejde vore traumer, siger Tito Johansen.

Han blev ramt af paranoid skizofreni i 1999, men først her 10 år senere fik han for en måned siden lejlighed til at konsultere en psykolog.

- Og det var en stor lettelse at tale med en psykolog om min sygdom, der ofte får mig til at falde ned i afgrunden. Men samtalen med psykologen har hjulpet mig meget, siger Tito Johansen, der understreger, at det er meget voldsomt at være psykisk syg. Og at det kræver jævnlig samtaleterapi at holde traumerne fra døren.

- Derfor skal det være muligt at komme under psykologisk behandling i Aasiaat, understreger han.

Det har ikke været muligt at få kommentar fra Qaasuitsup kommunea.