Kræver ny råstofskole

Der er brug for en kompetencecenter eller skole for råstof og oliesektoren i Qaasuitsup kommunia. Det er konklusionen på den netop afsluttede konference, der havde fokus på råstofs relateret regional erhvervsudvikling.
Skrevet af Oline I. Olsen
18. november 2012 12:03

- Det står nu klart at der er brug for en skole i Nordgrønland, der ikke er i konkurrence med den eksisterende råstofskole, siger borgmester Jess Svane efter gårsdagens afslutning på en to dage lang konference, der havde fokus på råstof relateret regional erhvervsudvikling.

Her deltog folk fra erhvervslivet - entreprenører, el-installatører samt hotelejere, ligesom Piareersarfiits - forberedelsesskolernes - ledere, repræsentanter fra Råstof og olieselskaber samt embedsmænd fra kommunen og Selvstyret var til stede. Her kom det frem, at der er brug for en kompetence center eller en skole, hvor faglærte i eksisterende erhverv, de ledige og unge kan blive opkvalificeret eller tage en uddannelse til råstof- og olie relateret erhverv.

- En overbygningsskole i samarbejde med virksomhederne, brancheskolerne og fra vores side, som mere specifikt er rettet mod for eksempel praktikpladser med modulopbygget forløb, der giver bedre mening ud fra efterspørgsel og behov der er, siger direktør for erhverv og arbejdsmarkedet i Qaasuitsup kommunia Lars Lennert Sandgreen.

Og lige nu er kommunen ved at sammenfatte konklusionerne fra konferencen, hvor alle deltagende opfordrer til at få bygget en skole i Nordgrønland. Og kommunalpolitikkerne er klar til at arbejde for det.

- De mange planer der er forbundet med råstoffer og olieefterforskning i Nordgrønland for de kommende år kræver at vi får en skole, siger borgmester Jess Svane.

Under konferencen stod det også klart, at undervisningen i forberedelsesskolerne Piareersarfiit i Qaasuitsup kommunia bør tilpasses erhverv, der er forbundet med råstoffer og olie industrien.