Korridor gør snescootertrafik gennem Sisimiuts vandspærrezone lovlig

En ny bekendtgørelse betyder, at snescootere snart kan køre gennem Sisimiuts vandspærrezone uden at bryde loven. Det samme gælder pistemaskiner.
Skrevet af Karsten Sommer
05. maj 2015 07:33

Indtil nu har det ellers været forbudt at køre med snescooter i vandspærrezonen ved Sisimiut for at beskytte byens drikkevand.
 
Men problemet har været at det er umuligt at komme fra byen ind i baglandet med snescooter, uden at køre gennem spærrezonen. Derfor har byens ca. 700 snescooterkørere i årevis været nødt til at bryde loven, hvis de ville ud at køre i byens bagland.

 

Win-win situation
Derfor har Naalakkersuisut erkendt at det var nødvendigt at lave en ny bekendtgørelse, der giver snescootere lov til at køre gennem vandspærrezonen gennem en særlig korridor.
 
- Sisimiuts drikkevand beskyttes bedre, når snescooterne holder sig til afmærkede korridorer i stedet for at køre overalt. De nye regler skal sikre, at snescootere kun kører, hvor risikoen for forurening er lille, udtaler Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko.
 
Det bliver samtidig muligt at løbe langrend ad præparerede spor inde i vandspærrezonen. Og også Arctic Cirkel Race kan nu passere gennem vandspærrezonen, når de godkendte spor følges.
 
Kommunen går nu i gang med at afmærke de områder, hvor snescootere gerne må køre, ligesom langrendsløjperne skal afmærkes. Først når det er gjort, kan snescootere og pistemaskiner få glæde af den ny bekendtgørelse.